Specificaties

Een greep uit de kenmerken die een Verior module zo bijzonder maken

Specificaties

Een Verior turn-key moduleis opgebouwd uit innovatieve en duurzame materialen, met een lichtgewicht staalskelet als basis (LSF). Door het gebruik van onder meer deze materialen kunnen we een lichte en ijzersterke constructie realiseren die een leven lang meegaat en zelfs zo ontwikkeld is waardoor het in de toekomst een nieuwe bestemming kan krijgen. Bovendien hebben we gekozen voor duurzame materialen met een lage voetafdruk om onze ecologische impact te minimaliseren. Dankzij deze specificaties bieden de modules van Verior niet alleen een efficiënte en betrouwbare bouwoplossing, maar dragen deze ook bij aan een duurzame toekomst.

Constructie

Lightsteelframe (LSF) vormt de basis van de opbouw van Verior modules. Een innovatieve oplossing voor snel en efficiënt (prefab) bouwen. Steeds vaker wordt lightsteelframe gezien als een beter alternatief dan houtskeletbouw. Deze innovatieve bouwmethodiek combineert namelijk de pluspunten van houtskeletbouw met de pluspunten van koudgewalst staal: duurzaam, bouwsnelheid, lichter van gewicht, maatvast, constructieve vrijheid, minder gevoelig voor klimaatinvloeden én bestand tegen ongedierte en schimmels.

Buitenwanden

Buitenwanden zijn opgebouwd uit een lichtgewicht stalen frame (LSF) met een houten constructieplaat, hoogwaardige PIR isolatie en een dampdoorlatende folie. Het lichtgewicht frame zorgt voor een sterke en lichte constructie die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, terwijl de PIR isolatie zorgt voor een hoge thermische weerstand en uitstekende brandveiligheid. De dampopen folie zorgt voor een goede vochtregulatie, waardoor de muren ademen en vochtproblemen worden voorkomen. Tot slot biedt ons aanbod aan natuurlijke en composiet gevelbekleding een duurzame en onderhoudsarme bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Binnenwanden

Binnenwanden zijn opgebouwd uit een sterk en goed geïsoleerd light steel frame, dat is gevuld met minerale wol voor extra isolatie. Wanden worden vervolgens voorzien van een dampdichte folie en bekleed met een houten constructieplaat. Hierna worden gipsplaten aangebracht. Het lichtgewicht stalen frame zorgt voor een stevige maar lichte constructie die bestand is tegen hoge belastingen, terwijl de minerale wol voor extra isolatie en geluidsisolatie zorgt. De dampdichte folie voorkomt vochtproblemen en schimmelgroei. Onze bewezen constructiemethode stelt ons in staat om onze modules standaard af te werken met gladde en naadloos gepleisterde wanden. Een uniek en onderscheidend design aspect binnen het aanbod van geprefabriceerde modules die een strakke en moderne uitstraling garanderen. Deze combinatie van materialen zorgt voor een duurzame, goed geïsoleerde en geluidsdichte binnenwand die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Vloeren

De vloeren van een Verior module bestaan uit light steel frame en  worden volledig geïsoleerd met minerale wol. Een drukvaste XPS plaat aan de onderzijde zorgt voor een stabiele basis die tevens fungeert als koudebrug onderbreking. Naar gelang de wens kan een Verior module in de grond of juist boven het maaiveld worden geplaatst. Aan de binnenzijde worden onze vloeren afgewerkt met een houten constructieplaat waarop we een PVC of vinyl vloer toepassen die optioneel kan worden uitgerust met elektrische vloerverwarming. 

Kozijnen / beglazing

Elke Verior module wordt standaard uitgerust met hoogwaardige aluminium kozijnen. Hier is geen enkele concessies gedaan. Een kozijn is pas perfect wanneer het bij de stijl van de architectuur past. Standaard passen wij HR++ beglazing toe.

Elektra / Airconditioning / Verlichting

Aan elke Verior module ligt een geraffineerd elektra plan ten grondslag, er is echter voldoende ruimte voor individuele wensen. Verior werkt uitsluitend met A-merk installatiemateriaal. Deze wordt ten alle tijden door een gecertificeerde installateur geïnstalleerd. Voor verwarmen en koelen wordt er vaak gekozen om een module uit te rusten met airconditioning. Hiervoor passen wij standaard het gerenommeerde merk Toshiba toe.

Dak

Voor de daken van onze modules maken we gebruik van EPDM dakbedekking. EPDM is zeer duurzaam en bestand tegen de  elementen, zoals UV-straling, hitte, kou en vocht, waardoor het een lange levensduur heeft, tot wel 50 jaar. Ten tweede is EPDM relatief licht van gewicht en flexibel, waardoor het gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Bovendien is EPDM ook onderhoudsarm en gemakkelijk te repareren indien nodig.

Water / HWA

Indien er gekozen wordt voor een module met keuken of badkamer zal er gebruik worden gemaakt van een elektrische boiler. Deze boiler kan naar gelang de vraag worden uitgevoerd in verschillende volumes. Tevens worden in dit geval alle voorzieningen getroffen voor een juiste waterafvoer. 

Ventilatie en verwarming

Elke Verior module kan optioneel worden uitgerust met een balansventilatie systeem of WTW installatie. Balansventilatie wordt gebruikt om een gezond en comfortabel binnenklimaat te behouden. Als primaire verwarming wordt er vaak gekozen voor airconditioning. Een voordeel van airconditioning als verwarming is dat het systeem niet alleen de temperatuur regelt, maar ook de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit kan verbeteren. Daarnaast wordt er vaak voor gekozen om een module uit te rusten met infrarood panelen en elektrische vloerverwarming.

WC & Douche

Een Verior module met badkamer is verre van standaard. Zo maken we gebruik van hoogwaardige wandpanelen, modern inbouw sanitair en een brede keuze aan meubels. Toiletruimtes worden standaard uitgevoerd met een modern inbouw reservoir. Deze wordt aangesloten op de hoofdleiding. Indien dit niet mogelijk is kan er ook een vermaler worden toegepast. 

Keuken

Een Verior module met keuken? Maak een keuze uit een van onze opstellingen; wandopstelling, hoekopstelling, eiland. Bepaal de materialisering en stem de afwerking volledig af naar persoonlijke wens.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.